Σελίδες

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Vangelis Rinas - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΗΝΑΣ -Ζωγράφος











































Ο Βαγγέλης Ρήνας είναι Έλληνας ζωγράφος και γλύπτης με τις ρίζες του στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Γεννήθηκε στη Σάμο , αλλά μεγάλωσε στο νησί της Ικαρίας το 1966.
 Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Βασίλη Κορκοβέλο. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας, ζωγραφική με δάσκαλο τον Δημοσθένη Κοκκινίδη και χαρακτική με δάσκαλο τον Θανάση Εξαρχόπουλο.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας  ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Εκφράζεται μέσω διαφόρων υλικών. Έχει δημιουργήσει γλυπτά, εκτυπώσεις και εγκαταστάσεις ζωγραφικής.
Από το 1992 απολαμβάνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ατομικές, ομαδικές εκθέσεις) και συμμετέχει σε διεθνείς διαλέξεις. Μεταξύ αυτών, η ατομική του έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας στο Πεκίνο και η τελευταία του ατομική έκθεση στο Πολιτιστικό Ινστιτούτο Tenri στη Νέα Υόρκη. Από το 2000 παρουσιάζει τρεις ατομικές εκθέσεις με τίτλο "Ατελείωτη Ιστιοπλοΐα". Και τα τρία περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής. Το γλυπτό του έχει εγκατασταθεί στο Εθνικό Κέντρο Τεχνών στην Πεκίνο με κινέζικα ιδεογράμματα και γραφή Braille .

Ο ζωγράφος Βαγγέλης Ρήνας θεωρείται από τους πιό χαρισματικούς εικαστικούς δημιουργούς της νεότερης γενιάς. Κάποιοι μάλιστα κριτικοί θεωρούν ότι τα έργα του τα παίρνουν -θηρευτές έργων- από το ατελιέ ακόμα, πριν εκτεθούν. Ο Ρήνας είναι ένας ζωγράφος του τελάρου που, με κινητήριο δύναμη το όνειρο, μας εισάγει σε μια ζωγραφική λυρική, ρομαντική, αισιόδοξη. Τα κύρια θέματα των έργων του είναι τα πλεούμενα, οι αιθέριες θηλυκές υπάρξεις, οι μυστηριακές πόλεις, το όνειρο. Είναι γνωστός και ως «κατακτητής της Κίνας», αφού η πετυχημένη έκθεσή του στην πολυάριθμη χώρα εκτιμήθηκε ιδιαίτερα και δωδεκάμετρο έργο του εκτίθεται μόνιμα στην είσοδο της περιβόητης Εθνικής Όπερας του Πεκίνου.
Πηγές πληροφοριών
 https://en.wikipedia.org/wiki/Vangelis_Rinas
 http://webtv.ert.gr/ert2/apostrofos/22okt2015-apostrofos-vangelis-rinas-zografos/
 http://paintings2014.bloggnorge.com/2014/08/14/eternal-voyage-artist-vangelis-rinas/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...